Aquality
Industrie
  • nl
  • en

Ultrasoon reinigen

Zowel de industriële als maritieme sector kent een reinigingsprobleem als het gaat om onderdelen van installaties. Handmatig reinigen kost veel tijd en is niet effectief. Ultrasoon reinigen gaat snel en is effectief in alle hoekje en gaatjes.

Ultrasoon

In vloeistof veroorzaakt ultrasoon kleine vacuüm- belletjes, welke imploderen op het te reinigen oppervlak (cavitatie).  De hierbij ontstane energie zorgt voor een intensive reiniging, overal waar vloeistof aanwezig is.

Chemie

Het reinigingsproduct bevordert het reinigingseffect, door het vuil op te nemen en de cavitatie intensiteit te verhogen. Afhankelijk van het materiaal van het te reinigen onderdeel en de soort vervuiling kan een keuze gemaakt worden uit een serie hoogwaardige reinigingsproducten.

Temperatuur

Veel reinigingsproducten hebben pas bij hogere temperattur hun hoogste effectiviteit. De reinigingsvloeistof wordt door de ingebouwde verwarming met thermostaat op temperatuur gehouden.

Tijd

De combinatie van ultrasoon, temperatuur en het juiste reinigingsproduct, reduceert de reinigingstijd vaak met 90 %. De reinigingstijd is afhankelijk van de mate van vervuiling.

Het beste reinigingsresultaat wordt bereikt als de juiste apparatuur in combinatie met het juiste reinigingsproduct gekozen wordt. Door onze jarenlange ervaring zijn wij uw partner!

Aquality levert standaardinstallaties maar ook klant specifiek ontwerpen behoort tot de mogelijkheden.Voor standaard reinigingstoestellen levert Aquality apparatuur van het gerenommeerde merk Bandelin. Maar ook klantspecifieke reinigingsproblemen lost Aquality graag op. Afhankelijk van de klantwens bouwen wij complete reinigingsinstallaties en leveren wij daarvoor de juiste reinigingsmiddelen en procedures voor een optimale resultaat.

Toepassingen ultrasoon reinigen
Standaard applicaties ultrasoon reinigen
Maatwerk applicaties ultrasoon reinigen